معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، مهندس محمد رنجبر در خصوص ساماندهی رودخانه بردول پارسیان اظهار کرد: این پروژه با هدف رفع خطر سیلاب از شهر پارسیان توسط شرکت آب منطقهای هرمزگان در دو فاز آغاز شد.
وی عنوان کرد: فاز اول این پروژه از پایین دست رودخانه تا محور پارسیان بندرلنگه به طول 900 متر با اعتباری بالغ بر سه میلیارد تومان آغاز شد که تاکنون دارای پیشرفت فیزیکی بیش از 85 درصد است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه ساماندهی 200 متر آخر مسیر به صورت کامل اتمام یافته است، ابراز داشت: 90 درصد عملیات خاکی 700 متر باقیمانده مسیر نیز به اتمام رسیده است و پوشش سنگی آن در حال انجام است.
رنجبر با بیان اینکه این پروژه تاکنون با برخی از تعارضات روبرو بوده است که باعث کندی اتمام پروژه شده است، بیان داشت: این کانال از جنس مصالح سنگی ملاتی به همراه ژئو تکستایل است و در پایین دست بردول احداث شده است.
وی دلیل اصلی وجود تعارضات در این پروزه را واگذاری بدون استعلام شهرداری و شورای شهر زمینهای موجود در بستر رودخانه دانست و خاطرنشان کرد: برخی از اراضی در طول مسیر این پروژه بدون اخذ استعلام از شرکت آب منطقهای توسط شورای شهر و شهرداری واگذار شده است که با انجام پروژه ساماندهی برخی از این قطعات تفکیک شده از بین خواهد رفت.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان اذعان کرد: با توجه به اینکه در ابتدای شروع پروژه با مخالفت از سوی شهرداری و شورای شهر روبرو شدیم تصمیم با آغاز فاز شرقی این پروژه گرفتیم تا این تعارضات حل شود که طی یک ماه آینده نیز این فاز به اتمام خواهد رسید.
رنجبر گفت: افراد معترض به اجرای فاز دوم پروژه هیچ توجهی به مسیلهای طبیعی نمیکنند در حالیکه بر اساس قوانین وزارت نیرو نباید از مسیلهای اصلی خارج شد و هر گونه ساماندهی باید در بستر طبیعی رودخانهها و مسیلها انجام شود.
وی با بیان اینکه مسیل مجرایی است که آبهای فصلی را عبور میدهد، تصریح کرد: پیشنهاد شورای شهر و شهرداری منطقه برای حفاظت از اراضی که بدون استعلام مجوزهای لازم واگذار شده است؛ ساماندهی مسیرهایی است که مسیل نیستند. از نظر فنی این موضوع امکان ندارد چراکه مسیل طبیعی در آن نقاط وجود ندارد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه بر اساس معیارهای فنی و تخصصی، انتخاب مسیر برای ساماندهی رودخانه معنی ندارد، ادامه داد: هر گونه تغییر در مجرا و بستر رودخانه ممنوع است و اگر تغییراتی باید انجام شود نیازمند موافقت وزارت نیرو است.
رنجبر با بیان اینکه هیچ خانه و خانوادهای با اجرای این پروژه متضرر نخواهد شد، تشریح کرد: هدف اجرای این پروژه حفاظت شهر از وقوع سیلابهای فصلی است و به هیچ عنوان خانهای تخریب یا از بین نخواهد رفت اما برخی از اراضی واگذار شده در بستر رودخانه قرار دارند.
وی اذعان کرد: در پی بارندگیها در آذرماه سال گذشته، سیلاب وارد هر دو مسیل شرقی و غربی شد و همه به این باور رسیدند که دو مسیل در این منطقه وجود دارد که امکان بروز آسیبها و خسارات جبران ناپذیری در آینده وجود دارد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای هرمزگان با بیان اینکه بررسیهای لازم برای انجام این پروزه انجام شده است، اظهار کرد: این موضوع توسط دادستان و استانداری هرمزگان نیز مورد بررسی قرار گرفته است که هرگونه خارج شدن از مسیل اصلی، ما را ملزم به پاسخگویی فنی و حقوقی به استانداری، دادستانی و دیگر دستگاههای نظارتی خواهد کرد.