معاون استانداری کرمانشاه:
مهرداد سالاری در جلسه امروز (15 بهمن) سازگاری با کم آبی استان کرمانشاه، با بیان اینکه امروزه کمبود آب به یک بحران ملی تبدیل شده و بر اساس این شرایط بحرانی باید چارچوبی برای مدیریت مصرف آن داشته باشیم، افزود: در همین راستا طرح سازگاری با کم آبی با هدف مدیریت منابع و مصارف آب برای تمام استانها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی دستگاهها که نقش اساسی در زمینه طرح سازگاری با کم آبی دارند، هنوز برنامههای خود را در استان کرمانشاه ارائه نداده اند که این امر پذیرفتنی نیست.
معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه از برخورد جدی با دستگاههایی خبر داد که در این زمینه کم کاری کنند و یادآور شد: اینکه بگوییم از بین تمام استانهای کشور فقط ما توان نداریم این برنامه را تدوین کنیم به وجهه کرمانشاه آسیب میزند.
سالاری خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران دستگاهها در جلسات سازگاری با کم آبی برنامههای خوبی ارائه میدهند، اما وقتی که به ادارات خود برمیگردند دیگر پیگیر موضوع نیستند.
وی خواستار همکاری بیشتر مدیران دستگاهها در این زمینه شد و گفت: اینکه برنامه سازگاری با کم آبی کرمانشاه تا قبل از پایان سال تدوین نشود و با این روند وارد سال آینده شویم، پذیرفتنی نیست.
در ادامه بهرام درویشی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه نیز خواستار همکاری بیشتر دستگاهها در تدوین طرح سازگاری با کم آبی استان شد و اظهار کرد: کرمانشاه از معدود استانهای کشور است که علی رغم جلسات کارشناسی متعددی که برگزار کرده هنوز برنامه سازگاری با کم آبی را تصویب نکرده است.
وی ادامه داد: هدف از این برنامه مدیریت مصارف آب در چارچوب آب قابل برنامهریزی است و مهمترین دستگاههایی که در این زمینه باید پای کار باشند جهاد کشاورزی، شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی و سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان بهرهبرداران اصلی آب هستند.
به گفته درویشی، بسیاری از این دستگاهها هنوز برنامههای عملیاتی خود درباره طرح سازگاری با کم آبی را ارائه ندادهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه تلاش شده در این برنامه رویکرد انقباضی لحاظ نشود، گفت: در قالب طرح سازگاری با کم آبی باید به مواردی مانند مقابله با چاههای غیرمجاز، اصلاح خطوط فرسوده، مدیریت کشت برنج به عنوان یک محصول پرمصرف، افزایش بهرهوری در مصرف آب بخش کشاورزی و... توجه شود.
وی در ادامه با اشاره به اقداماتی که برای احیا و تعادل بخشی دشتهای استان صورت گرفته، اظهار کرد: اکنون وضعیت بیشتر دشتهای استان مطلوب است، اما باید اقداماتی که انجام دادهایم مستمر باشد، در غیراین صورت بعید نیست وضعیت آبخوانها نامطلوب شود.
مهران وحدتی مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه از کسری تجمعی حدود یک میلیارد مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی استان کرمانشاه یاد کرد که حاصل اضافه برداشتهای نزدیک به 20 سال است.
وی ادامه داد: سالانه نزدیک به 100 تا 150 میلیون مترمکعب اضافه برداشت از مخازن آب زیرزمینی استان داریم.
وحدتی معتقد است، اگر بتوانیم سالانه 40 میلیون مترمکعب از اضافه برداشتها را تعدیل کنیم، میتوان بخش قابل توجهی از کسری مخازن استان را در بازه زمانی 20 ساله جبران کرد.