سومین جلسه اعضای کارگروه تخصصی سیل و مخاطرات برق و آب و فاضلاب استان برگزار شد.
در ابتدای جلسه، مهندس منصور گرانمایه دبیر کارگروه تخصصی سیل و مخاطرات برق و آب و فاضلاب استان زنجان ضمن خوش آمد گویی به اعضای کارگروه، خلاصه ای از مصوبات جلسه گذشته را یادآور شد.
وی نامه مدیریت بحران کشور به استانداران و شرکتهای آب منطقه ای راتشریح کرد و گفت: در این نامه به جهت کاهش خطر پذیری سیل ، برنامه های پیشگیری از وقوع حوادث سیل در آینده و آزاد سازی بستر رودخانه تاکید شده است.
دبیر کارگروه تخصصی سیل و مخاطرات برق و آب و فاضلاب استان در ادامه جلسه به ذکر نامه نگاری های صورت گرفته و عملکرد 7گانه سیلاب و تعیین حد بستررودخانه ها و تملک حریم به ویژه در مقاطع مراکز جمعیتی ، تولیدی و اعمال مدیریت مناسب و جلوگیری از تعرض به آن اشاره کرد و افزود: طبق اجرای ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب وتبصره آن، مطالعات تعیین حد بستر و حریم 810 کیلومتر از رودخانه های استان در مناطق دارای اولویت انجام شده است .
رئیس گروه مدیریت بحران شرکت آب منطقه ای زنجان، در ادامه به نظارت بر لایروبی مستمر حریم پل های محورهای مواصلاتی بر رودخانه های دائمی و فصلی اشاره نمود و گفت: در این راستا شرکت آب منطقه ای اقدام به شناسایی 37 مورد سازه های غیر اصولی بر مسیر رودخانه ها نموده و با پیگیری و تشکیل جلسه های متعدد با اداره راه و شهرسازی به دنبال اصلاح پل ها و افزایش ظرفیت آبگذری در محدوده این سازه ها بوده است.
در ادامه مهندس ثاقب عزیزخانی، مدیر دفتر رودخانه ها و سواحل به طرح آزادسازی رودخانه زنجانرود از محدوده پل سید شهدا تا میدان بسیج اشاره کرد و گفت: با توجه به اثرات خشکسالی در سالهای گذشته و از طرف دیگر افزایش مصارف کشاورزی از آبهای سطحی که اغلب فصول سال دارای روان آب بوده اند، بتدریج بستر و حریم رودخانه توسط دخالتهای انسانی شاهد تغییرات گردیده و این تغییرات غالباً موجب کاهش عرض طبیعی بستر رودخانه ها و مسیل شده اند که تصرفات عدوانی و توسعه کشاورزی در حاشیه رودخانه ها و احداث اعیانی را نیز شامل می شود.
مدیردفتر رودخانه ها در خصوص سیاست های مدیریت منابع آب اظهار داشت:این سیاستها در بخش مهندسی رودخانه ها و سواحل ، دیواره حفاظتی و آبشکن ها و نیز لایروبی و اصلاح شیب رودخانه ها می باشد که در این راستا حدود 44 کیلومتر از سواحل رودخانه های استان ساماندهی شده است .
وی با اشاره به اقدامات غیر سازه ای گفت:این اقدامات شامل انجام مطالعات تعیین حد بستر و حریم رودخانه ها بمنظور پیگیری و جلوگیری از دخل و تصرفات در بستر و حریم آنها با هدف تامین فضای مورد نیاز جهت عبور ایمن سیلاب ها تاکنون حدود 810 کیلومتر از رودخانه ها اصلی استان به انجام رسید است .
در ادامه این جلسه مهندس یوسف رضاپور رئیس کارگروه تخصصی سیل و مخاطرات برق و آب و فاضلاب استان به میانگین بارش های اوائل فروردین ماه در حوزه ابهر اشاره نمود و گفت: بیشترین این بارشها در 12 فروردین ماه امسال با 90 میلی متربارندگی بود و انتظارات از کارگروه به دلیل بارندگی ها و سیل های رخ داده بیشتر شده است.
مهندس رضاپور تاکید کردکه با اعلام نیاز ها به استانداری زنجان و پیگیری اعتبارات جهت اجرای برنامه مسیل های رودخانه و جلوگیری از وقوع حوادث در این مسیل ها، شاهد بروز حوادث ناگوار نباشیم .
وی خاطر نشان کرد که شرکت آب منطقه ای زنجان در راستای وظایف قانونی خود و اجرای برنامه های کاهش خطرپذیری سیل تا پایان سال 96حدود 58 کیلومتراز رودخانه های استان را با اجرای طرح های دیواره سازی ، ساماندهی نموده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان یادآور شد که بر اساس مطالعات صورت گرفته حدود 37 کیلومتر، بازه دارای اولویت ساماندهی مشخص شده است و حدود 90کیلومتر در مرحله دوم مطالعه ساماندهی رودخانه در دست اقدام می باشد.
در ادامه جلسه، کارگروه با پرسش و پاسخ به سوالات اعضای کارگروه و امضای صورتجلسه به کار خود پایان داد.