در چهارمین جلسه شورای حفاظت از منابع استان مرکزی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، آقازاده در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با بیان اینکه باید صرفهجویی آب بین ۸۵۰ تا ۹۰۰ میلیون مترمکعب در طول برنامه ۷ ساله مدنظر قرار گیرد، افزود: باید در این راستا سهم شهرستانها مشخص و فرمانداران نیز این مهم را در اولویت قرار دهند.
وی ضمن تأکید بر اصلاح الگوی مصرف آب در استان مرکزی گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به عنوان استان برتر در بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری بهمنظور مصرف بهینه آب در سالهای اخیر موفقیتهای خوبی کسب کرده که تحقق این مهم با مشارکت و تعامل کشاورزان حاصل شده است.
استاندار مرکزی، انسداد چاههای غیرمجاز در شهرستانها به ویژه در اراک، شازند، خنداب و خمین در دستور کار قرار گرفته و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند بر چاههای کشاورزی را از دیگر اقدامات در راستای اصلاح الگوی مصرف آب است.
آقازاده با بیان اینکه به لحاظ بارندگیهای مطلوب سال جاری، بخش زیادی از آبهای زیرزمینی کنترل و ذخیرهسازی شد، افزود: مباحث آبخوانداری، آبخیزداری، بهرهگیری از آبگیرها و احداث سدهای خاکی نیز باید مدنظر قرار گیرد چراکه این اقدامات فاکتورهای مناسبی بهمنظور کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه باید حذف محصولات آببر کشاورزی در دستور کار قرار گیرد گفت: شاید کاشت محصولات آببر کشاورزی در برخی استانها، قابلیت اجرا داشته باشد اما این امکان در استان مرکزی وجود ندارد.
استاندار مرکزی با اشاره به برنامه ۷ ساله سازگاری با کاهش مصرف آب در بیان کرد: همه دستگاهها مکلفاند برنامه مصوب شده در شورای وزارت نیرو را اجرایی کنند و البته مشارکت کشاورزان و کاربران نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آقازاده در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار وزیر نیرو و معاونین وی در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: پس از تلاشها و مکاتبات بالای مسئولان استانی و شهرستانی و نمایندگان مجلس، پس از گذشت سی سال امکان بهرهگیری از حقابه سد ۱۵ خرداد به استان مرکزی محقق شد.
وی ادامه داد: در این نشست تصمیم بر آن شد که در شورای عالی آب بین ۵ تا ۱۰ میلیون مترمکعب سهم حقابه استان از این سد باشد که مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان باید پیگیریهای لازم را انجام دهد تا بیشترین سهم را به استان که عمده آن در بخش صنعتی است اختصاص دهد.
استاندار مرکزی در خصوص طرح آبرسانی به شهرستان تفرش نیز گفت: این طرح یکی از مهمترین طرحهای وزارت نیرو و استان است که مقرر شد تا پایان مهرماه اقدامات لازم برای اجرای آن صورت گیرد و تا سال ۱۴۰۰ خط آبرسانی انجام شود.