مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی:
به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای آذربایجان شرقی، مهندس یوسف غفارزاده در نشست تخصصی منطقه ای اعضای کمیسیون های رسیدگی به صدور پروانه ها و مدیران دفاتر حفاظت و بهره برداری منابع آب استان های گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی با بیان مطلب فوق گفت: راه نجات از وضع بحرانی آب، برنامه ریزی جامع مبتنی بر واقعیت ها و مهم تر از همه، همت همگانی است.
مهندس غفارزاده با اشاره به جایگاه مهم کمیسیون های صدور پروانه و رسیدگی به آب های زیرزمینی، افزود: با توجه به اختیارات و تأثیرگذاری مهم این کمیسیون ها و نظر کارشناسان این حوزه، باید متناسب با این مسئولیت ها، به این بخش توجه ویژه ای شود.
وی خواستار حمایت ویژه شرکت مدیریت منابع آب ایران و شرکت های آب منطقه ای از کارشناسان حفاظت و بهره برداری شد و ادامه داد: تأمین و توجه به نیروی انسانی در این حوزه، دومین نکته ای است که باید به آن پرداخت ؛ چراکه با کاهش نیروی انسانی کارشناسی در این حوزه، کیفیت و کمیت کار نیز متأثر خواهد شد و باید در شأن اهمیت آب های زیرزمینی به این زمینه پرداخته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی تصریح کرد: در شرایطی که 55 درصد آب مصرفی در بخش آب های زیرزمینی است، با این حال تنها نزدیک به 2 درصد از اعتبارات استانی به حوزه آب های زیرزمینی تخصیص یافته است. زمانی که ما قادر نباشیم حقوق ماهیانه حداقلی کارشناسان و اکیپ گشت و کنترل را تأمین کنیم، طبیعی است که به اهداف خود در احیای آب های زیرزمینی نیز دست نخواهیم یافت.
وی صدور بخشنامه های غیرمرتبط با واقعیت ها را که قابلیت عملیاتی شدن در استانها را ندارد، از دیگر آسیب های موجود در این نشست برشمرد.
مهندس غفارزاده با اشاره به اینکه در شرایط فعلی باید 500 میلیون متر مکعب از برداشت آب های زیرزمینی کاهش باید تا به حداقل شرایط استاندارد مصرفی آب های زیرمینی دست یابیم، گفت: برنامه جامع سازگاری با کم آبی با حضور کارشناسان سازمانها و تشکل ها در استان آماده شده است، با این حال عملی شدن این برنامه به عزم جدی ملی و فراسازمانی نیاز دارد.
وی موتور محرکه عملی شدن این برنامه را دفاتر حفاظت و بهره برداری و آب های زیرزمینی شرکت های آب منطقه ای دانست و تأکید کرد: عملی شدن برنامه سازگاری با کم آبی به اهرم اجرایی و یک برنامه جامع ملی نیازمند است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در پایان این نشست تخصصی منطقه ای یادآور شد: 50 سال است که آب را مدیریت می کنیم، اما نتیجه آن کسری مخازن فعلی است و موفق نبوده ایم، تا زمانی که مدیریت مشارکتی جا نیفتد، خود مردم و ذینفعان در مدیریت نقشی نداشته باشند به موفقیت دست نخواهیم یافت.