پنجشنبه, 22 آذر 1403
مشروح خبر :: مدیریت صحیح پساب از الزامات برون رفت خشکسالی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان رضوی:

مدیریت صحیح پساب از الزامات برون رفت خشکسالی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان رضوی در نشست بازچرخانی پساب های شهری و صنعتی گفت: 80 درصد از میزان آب مصرفی تبدیل به فاضلاب می‌شود؛ این مساله به عنوان یک فرصت به شمار می‌رود. از طرفی می‌توان با تصفیه درست این حجم از فاضلاب، مساله آب را مدیریت کرد؛ مدیریت صحیح پساب از الزامات برون رفت خشکسالی است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، محمد علایی در نشست تخصصی بازچرخانی پساب‌های شهری و صنعتی در همایش بین المللی G_WADI و جشنواره ملی فناوری‌های آب اظهار کرد: مدیریت آب را نمی‌توان از یکدیگر جدا کرد چراکه این امر یک مساله بهم پیوسته است. در حال حاضر دارای حدود ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب هستیم اما از بیش از ۱۰۰ درصد منابع آبی خود برداشت می‌کنیم، آیا با این شیوه می‌توان آینده‌ای داشت؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که نمی‌توان آینده خوبی را برای خود و آیندگان رقم بزنیم؛ باید شیوه‌های خود را در حوزه محیط زیستی اصلاح کنیم چراکه اگر با این روش ادامه دهیم تا ۱۰ و یا ۱۲ سال دیگر بیشتر آب نخواهیم داشت.

 

وی ادامه داد: این مشکل را تنها می‌توان با مدیریت اقتصاد آب حل کرد. بخش خصوصی نیز در این حوزه حاضر به سرمایه‌گذاری نیست زیرا هزینه تمام شده هر یک مترمکعب آب حدود ۱۵۰۰ تومان است در حالیکه این میزان آب حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد و درنتیجه این سرمایه‌گذاری زیان‌ده است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی عنوان کرد: باید اصلاح شبکه و کیفیت آب را بهبود بخشید و این امر تنها با مدیریت و اصلاح اقتصاد آب امکان پذیر است. جمعیت مشهد در سال ۱۳۵۳ حدود 240 هزار نفر بوده در حالیکه در سال جاری این میزان به ۳.۵ میلیون نفر رسیده است و اکنون جمعیت حاشیه شهر مشهد ۱.۵ میلیون نفر است و این میزان برابر با جمعیت سه استان از کشور است. این مسائل ناشی از سیاست‌های نادرست ماست و باید در سیاست‌ها تجدید نظر شود.

علایی اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای به عنوان یک شرکت پیشرو در جایگزینی پساب مطالعات خود را در سال 97 آغاز کرده است؛ پساب برخی از مناطق با حق‌آبه روستایی زیر سطح سد کارده و طرق را جایگزین کردیم اما کیفیت فاضلاب پسابی که به روستا‌ها داده می‌شود، نامطلوب است‌. البته در شهر مشهد دو تصفیه‌خانه مناسب داریم که یکی از آن تصفیه خانه ها در خین عرب واقع شده است اما سه تصفیه‌خانه دیگر نیز در سطح شهر موجود است که به خوبی فعالیت ندارند. همچنین از محل اعتبارات ملی نباید در این راستا استفاده کرد چراکه منجر به افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی می‌شود. بنابراین باید اقتصاد آب مدیریت شود و تا زمانی که این امر صورت نگیرد، رفتار مصرف کننده اصلاح نخواهد شد.

وی در خصوص میزان آب مصرفی در شهر مشهد تصریح کرد: مساحت مشهد حدود ۲۷۳ کیلومتر مربع بوده که میزان آب مصرفی این شهر در سال گذشته حدود ۲۲۵ میلیون مترمکعب است؛ ۸۰ درصد از این میزان آب مصرفی تبدیل به فاضلاب می‌شود یعنی حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب در سال فاضلاب تولید می‌کنیم. این مساله به عنوان یک فرصت به شمار می‌رود البته در صورتی که ضعف مدیریتی  وجود نداشته باشد‌ و مجموعه به درستی کار کند؛ مساله آب را می توانیم با تصفیه درست این حجم فاضلاب مدیریت کنیم.

کد خبر: 31953
  تاریخ خبر : 1397/09/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1397/09/20
 کارشناس روابط عمومی
 880