به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: برای مهار روانابهای حاصل از بارندگی در حوزه های داخلی و جریان های سیلابی ورودی به استان بوشهر، 5 سد مخزنی با حجم 490 میلیون متر مکعب و اعتبار 1200 میلیارد تومان بر روی رودخانه های اصلی استان در دست ساخت است.
مهندس شاهپور رجایی خاطر نشان کرد: شرکت آب منطقه ای بوشهر ، علاوه بر برنامه ریزی مدیریت منابع آب سطحی حوزه های اصلی ، بر اساس معیارهایی همچون مشخصات فیزیوگرافی و هیدرولوژیکی حوضه آبریز، کیفیت آب، کمک به جبران کمبود آب شرب و تغذیه مصنوعی سفره های زیرزمینی ، سیلخیزی و مخاطرات آن و ... نسبت به مطالعات پتانسیل یابی و برنامه ریزی آب 12 حوضه درجه 3 و 4 با مجموع مساحت 1120 کیلومتر مربع اقدام و طرح های اجرایی متعددی را به مراجع ذیربط عرضه نموده است.
رجایی از عملیاتی شدن 4 طرح از 12 طرح مطالعاتی پیشنهادی خبر داد و افزود: سدهای تنگ ارم و آبپا در شهرستان دشتستان و قیز قلعه در شهرستان دشتی و امروز هم افتخار میزبانی مسئولین محترم استانی و شهرستان عسلویه جهت شروع عملیات اجرایی سد اخند نصیب مدیران و کارشناسان آب استان گردیده است.
وی اضافه کرد: حجم مخزن 4 سد عملیاتی متوسط و کوچک یاد شده بالغ بر 9 میلیون متر مکعب می باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر تصریح کرد: 8 طرح پیشنهادی دیگر نیز با مجموع حجم مخزن 32 میلیون متر مکعب به استان معرفی شده و در صورت تامین منابع مالی آمادگی شروع عملیات اجرایی آنها وجود دارد.
در ادامه رجائی به بیان مشخصات فنی و اهداف ساخت سد اخند پرداخت و گفت: حوضه آبریز اخند با مساحتی بالغ بر 4500 هکتار ، سالانه بیش از 2 میلیون و 400 هزار متر مکعب رواناب تواید نموده که هر ساله شاهد وقوع سیلاب های مخرب و بروز خسارت به مناطق مسکونی ؛ تاسیسات و زیربنایی و اراضی و املاک مجاور آن می باشیم.
وی افزود: ساخت سد اخند با هدف تبدیل تهدید مخاطرات سیلاب به فرصتِ در اختیار قرار دادن بیش از 2 میلیون متر مکعب جریان بهنگام جهت مصارف شرب و کشاورزی و تغذیه آبخوان پایبن دست در اولویت قرار داده شده است.
وی ادامه داد: سد اخند با ارتفاع 32.5 متر، طول تاج 112 متر و حجم مخزن 2 میلیون متر مکعب از نوع بتنی وزنی طراحی شده است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر خاطرنشان کرد: اعتبار مورد نیاز ساخت این سد، 150 میلیارد ریال بر اساس فهرست 1396 برآورد گردیده که 50 میلیارد ریال آن از محل اعتبارات استانی تامین گردیده است.
وی یادآور شد: برنامه زمان بندی ساخت سد به مدت 2 سال پیش بینی گردیده است.
شهرستان عسلویه به عنوان پایتخت انرژی ایران، در 300 کیلومتری شرق بندر بوشهر قرار گرفته است.