به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای مرکزی در دومین کارگروه اجرایی نظام مدیریت کیفیت منابع آب منطقه چهار کشور که با حضور مدیران عامل شرکتهای آب منطقهای استانهای مرکزی، همدان، لرستان، کرمانشاه و ایلام برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع حفاظت کیفی منابع آب طی سالهای اخیر افزود: موضوع حفاظت از کیفیت منابع آب در گذشته مغفول بوده و فقط مباحث کمی و تامین آب دنبال شده است.
آمره ای با اشاره به برخی نگرانیها در حوزه تامین آب شرب در کشور که در کنار آن باید بحث کیفیت آب نیز با جدیت دنبال شود، گفت: 5 سال پیش اولین همایش ملی کیفیت منابع آب و توسعه پایدار به میزبانی استان مرکزی برگزار شد که مقالات بسیار خوبی از دانشگاهها در قالب راهکارهای پیشگیرانه از بروز آلایندگی ارائه شد، اما متاسفانه خلاء اقدامات انجام شده و موفقیت حاصله در این همایش محسوس بود به همین دلیل شکلگیری ساختار دفاتر حفاظت کیفی در آب منطقهای مورد توجه قرار گرفت.
وی با تاکید بر لزوم تقویت این ساختار تصریح کرد: در برخورد با منابع آلاینده مشکلاتی وجود دارد، باید کلیه آلایندهها شناسایی شوند که این مسیر در حال انجام است، اما در این راستا تمامی اهرمهای برخورد با منابع آلاینده در اختیار شرکتهای آب منطقهای نیست و لازم است با اصلاح قانون، بخشی از اهرمها در اختیار این شرکتها قرار گیرد.
آمره ای عنوان کرد: ایجاد شبکه پایش کیفی منابع آب نیز در مرحله مطالعه است و باید استانها این امر را با جدیت دنبال کنند و اعتبار لازم برای مطالعه و تکمیل شبکه تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب منقطهای استان مرکزی نیز با اشاره به اهمیت کنترل پساب صنعتی و فاضلاب که به بحث روز تبدیل شده است، افزود: کنترل کیفی یا حفاظت زیست محیطی حوضه آبریز سدها بویژه در سدهای تامین کننده آب شرب مورد توجه قرار گرفته است و با توجه به تاثیر استقرار صنایع و معدن در حوضه آبریز سدها خاصه سدهای تامین کننده آب شرب، استان مرکزی به عنوان پایلوت، مطالعات جامعی در این راستا در پروژه سد کمال صالح انجام داد که به منشور دستگاهی تبدیل شد.
آمرهای با بیان اینکه مباحث کیفی منابع آب در همه استانهای کشور همچون استان مرکزی وجود دارد، به تالاب میقان اراک که دارای جبهههای آب شور و شیرین و مستعد گردوغبار است، استقرار صنایع بزرگ آلاینده مانند پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه، آلومینیوم و ... و پساب صنایع اشاره کرد و گفت: دشتهای استان مرکزی نیز دارای چالشهایی است. به شکلی که سطح برخی از سفرههای آب زیرزمینی افت داشته است و همین امر کیفیت را نیز تحتالشعاع قرار میدهد و پیشنهاد میدهم همایش 5 سال پیش مجددا در استانهای کشور برگزار شود.