دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: برگزاری هم اندیشی سازمان های مردم نهاد با حضور مدیران صنعت آب و برق

برگزاری هم اندیشی سازمان های مردم نهاد با حضور مدیران صنعت آب و برق

جلسه هم اندیشی سازمان های مردم نهاد با هدف عبور از بحران آب و برق، با حضور مدیران صنعت آب و برق و به میزبانی معاونت سیاسی امنیتی استانداری بوشهر برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ در این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، رییس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر علت اصلی کمبود و بحران آب در کشور و استان را کمبود بارش های اخیر و تغییرات اقلیم دانست.

مهندس شاهپور رجایی اضافه کرد: بارش ها نسبت به سی سال گذشته 55 درصد کاهش یافته و این در حالی است که وقتی بارندگی یک منطقه از میزان بارش میانگین آن منطقه کمتر باشد، خشکسالی اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: 13 ایستگاه هیدرومتری در سطح داریم که به صورت آنلاین، روزانه، ماهانه و سالانه دبی رودخانه ها را اندازه گیری می نماید و بر اساس آخرین نتایج آمارها نشان می دهد که با کاهش 84 درصدی در آورد رودخانه های استان مواجه هستیم.

رجایی اضافه کرد: این مهم، اثرش را به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی منابع آب های سطحی و زیرزمینی نشان می دهد، بطوریکه در حال حاضر 60 درصد از مخزن سد کوثر و 88 درصد از مخزن سد رییسعلی دلواری خالی است و این نکته قابل تامل است که طبعاً در بخش کشاورزی و شرب مصرف ها تحت تاثیر و متاثر از این شرایط خواهد بود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر افزود: از دیرباز کیفیت آب زیرزمینی در استان بوشهر دچار نوسانات و افت شدید کیفی بوده و این امر سبب شد از همان ابتدا جهت تامین آب شرب از استان های همجوار، منابعی را در نظر بگیریم.

رجایی ادامه داد: آب شرب استان به صورت ناچیزی از منابع درون استان تامین می شود و مهمترین نکته ای که باید در مدیریت مصرف به آن توجه نمود این است که 22 درصد از منابع آب شرب، از استان فارس و 77 درصد از استان کهگیلویه و بویراحمد تامین می شود.

رییس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق در پایان گزارش خود به بسته ی پیشنهادی اداره متبوعش در خصوص سازگاری با کم آبی اشاره و خاطرنشان کرد: اقلیم با ما سازگار نیست و این عبارت را وزیر محترم نیرو در تشکیل کارگروهی با عنوان "سازگاری با کم آبی" عنوان نمود و این می رساند که ما بایستی با طبیعت و اقلیم سازگار شویم.

وی ادامه داد: در این بسته پیشنهادی که به زودی به هیئت وزیران برای تصویب ارسال خواهد شد، منابع و مصارف آب در بخش های مختلف مشخص و به تفصیل بیان گردیده است.

رجایی در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به سوالات حاضران در جلسه و نماینده سمن ها گفت: کسانی که برداشت غیرمجاز آب می کنند، مصداق عینی حق الناس بوده و بنده به عنوان کارشناس این حوزه صراحتاً اعلام می نمایم که برخورد با متخلفان و تضییع کنندگان حقوق بیت المال را وظیفه شرعی و قانونی خود می دانم و در این خصوص آب منطقه ای بوشهر اهل هیچ گونه تعارفی نخواهد بود.

وی در پاسخ به سوال نماینده یکی از سازمان های مردم نهای مبنی بر اینکه "در خصوص انشعابات غیرمجاز باغ شهرها چه تدابیری اندیشیده اید؟" خاطرنشان کرد: تا کنون برخوردهای قانونی و قضایی با این اشخاص اعمال گردیده و اخیراً استاندار محترم نیز دستور اکید داده اند که ظرف مدت ده روز آینده تمامی انشعابات غیرمجاز باغ شهرها در شهرستان های دشتستان، تنگستان، گناوه، دیلم و بوشهر بایستی قطع شود که در این خصوص شخص استاندار مستقیم پیگیری و رصد خواهند نمود.

رجایی در ادامه و در پاسخ به سوالات دیگر حاضران در جلسه بر احیا و ساخت آب انبارها در بسته ی پیشنهادی سازگاری با کم آبی تاکید کرد.

سوال و ابهام در خصوص تعداد و چگونگی منابع تامین آب در شهرستان ها نیز از سوی دیگر نمایندگان سازمان های مردم نهاد مطرح شد که در این خصوص مهندس رجایی افزود: به دلیل بحث پدافند غیرعامل، هر شهرستان به چندین منبع آبی متصل خواهد شد.

در ادامه دیگر مدیران صنعت آب و برق به سوالات مطرح شده در حوزه خود از سوی حاضران در جلسه پاسخ دادند.

در بخش پایانی این نشست نیز معاون سیاسی و امنیتی استانداری بوشهر به نقش و جایگاه سازمان های مردم نهاد در تنویر افکار عمومی و ارتقاء سطح فرهنگ مصرف مردم مطالبی را بیان نمود.

دکتر مجید خورشیدی حوزه متبوعش را مکلف نمود توجه بیشتری به این سازمان ها معطوف نماید و از تشکل ها و سازمان هایی که طرح و برنامه بهتری را در خصوص مدیریت مصرف به خصوص آب و انرژی ارائه نمایند، حمایت بیشتری شود.

کد خبر: 29665
  تاریخ خبر : 1397/05/09
 روابط
 340