به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ مهندس عبدالطیف عباسی نژاد در سومین شورای حفاظت از منابع آب شهرستان دشتی اظهار داشت اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد آب موردنیاز شرب و خدمات استان بوشهر از استانهای همجوار تأمین میشود و این نشان دهنده بحرانی بودن وضعیت آبهای زیرزمینی این استان است.
وی با اشاره به اجرای مستمر دستورالعمل طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی افزود: حفر چاه های غیرمجاز، کف شکنی بدون مجوز و انتقال آب به خارج از اراضی آبخور اولیه از مهم ترین عوامل خسارت زا به آبخوان می باشند.
رییس اداره منابع آب شهرستان دشتی خاطرنشان کرد: به موازات برخورد با چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز میتواند در بهبود وضعیت کمی و کیفی آب سفرههای زیرزمینی به تغذیه آبخوانها کمک کند.
عباسینژاد از پر و مسلوب المنفعه شدن ۴۹ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان دشتی خبر داد و خاطر نشان کرد: در راستای ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب و اجرای طرح احیا و تعادل بخشی، برای پر کردن چاههای غیرمجاز جدیدالحفر و چاههای فرم شماره پنج، قدمهای مثبتی برداشتهشده است.
رئیس اداره منابع آب شهرستان دشتی، بیان کرد: بهمنظور حفاظت از منابع آب زیرزمینی، با بهرهبردارانی که بیش از میزان مندرج در پروانه بهرهبرداری خود از منابع آب برداشت نمایند، برخورد میشود.
وی اضافه کرد: جلوگیری از انتقال آب به اراضی غیر آبخور و ممانعت از کشت مازاد و توسعه باغات، از مهم ترین راهکارهای به تعادل رساندن سفره های آب زیرزمینی می باشد.
عباسی نژاد تصریح کرد: بر اساس ماده 27 قانون توزیع عادلانه آب، پروانه چاه مختص به زمین و مواردی است که برای آن صادرشده است و هرگونه انتقال آب به خارج از اراضی تحت شرب اولیه تخلف محسوب می شود.
رئیس اداره منابع آب شهرستان دشتی، با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره در سال گذشته و جاری گفت: در سال گذشته مجموعاً ۳۵ مورد انتقال آب به اراضی غیرآبخور جمع آوری، که سبب صرفهجویی به میزان یکمیلیون مترمکعب آب شده است.
وی افزود: در سال جاری نیز تا کنون 18 مورد انتقال غیرمجاز آب جمع آوری شده که به تبع آن 200 هزار مترمکعب صرفه جویی صورت گرفته است.