یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: بازدید معاون آب و آبفای وزارت نیرو از حوضه آبریز زاینده رود

بازدید معاون آب و آبفای وزارت نیرو از حوضه آبریز زاینده رود

دکتر عباس سروش معاون آب و آبفای وزارت نیرو به همراهی مسئولان کشوری و استانی، از حوضه آبریز زاینده‌رود در استان اصفهان و چهارمحال بختیاری بازدید کردند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران در این بازدید مهندس خندان‌دل معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور، مهندس اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد‌کشاورزی، و مهندس اکبری رییس کمیته آب کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، دکتر کامران، دکتر عابدی و حاجی دلیگانی (نمایندگان محترم اصفهان در مجلس شورای اسلامی)، معاون وزیر نیرو را همراهی می کردند.

طی این بازدید دکتر مهرعلیزاده استاندار اصفهان، ، به تشریح مسائل و مشکلات استان اصفهان در حوضه آبریز زاینده‌رود پرداخت.وی  مشکلات کمبود آب شرب و خشکسالی شدید در منطقه، جاری شدن دوباره آب در رودخانه زاینده‌رود و تامین آب اراضی کشاورزی را جزو اصلی‌ترین دغدغه‌های مردم اصفهان برشمرد.

بر اساس این گزارش ، سد چم آسمان اولین نقطه مورد بازدید هیات بلند پایه از دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود که طی آن دکتر میرمحمد صادقی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در جمع هیات همراه اهداف احداث سد چم‌آسمان را تشریح و تصریح کرد که سد چم آسمان محل برداشت آب شرب اصفهان و یزد از زاینده‌رود می‌باشد. فاصله سد زاینده رود تا چم آسمان حدود 112 کیلومتر است که 63 کیلومتر آن در استان چهارمحال‌وبختیاری و 49 کیلومتر آن در استان اصفهان قرار دارد و فاصله سد چم آسمان تا مناطق کشاورزی شرق اصفهان حدود 200 کیلومتر است.

همچنین دکتر کامران، دکتر عابدی و حاجی دلیگانی (نمایندگان محترم اصفهان در مجلس شورای اسلامی)، در اثنای بازدید به تشریح مشکلات حاکم بر حوضه آبریز زاینده‌رود پرداختند و معاونین وزارت‌خانه‌های ذی‌ربط و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی به فراخور مسولیت‌های خود، توضیحات لازم در خصوص اقدامات انجام شده و پیشرفت اجرای مصوبات و برنامه‌ها ارایه کردند.

علاوه بر بازدید از سد چم‌آسمان و استماع گزارش مشکلات ناشی از کمبود آب، از ایستگاه هیدرومتری واقع در چم‌طاق در استان اصفهان، جریان آب عبوری از رودخانه زاینده‌رود در روستای چم‌نار در استان چهارمحال و بختیاری، باغات حاشیه رودخانه زاینده‌رود در استان‌های اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری در بالادست سد چم‌آسمان، و برخی از انهار سنتی برداشت آب در بالادست سد زاینده‌رود دیدن شد.

این گزارش حاکیست دکتر نوریان نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی نیز در بخش‌های از بازدید، به هیأت اعزامی ملحق شد و به همراه معاونین وزارت‌خانه‌های نیرو، کشور و جهادکشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از مناطق مختلف دیدن کرد.

خاطر نشان می‌سازد سد زاینده‌رود یکی از استراتژیک‌ترین سد مخزنی در حوضه فلات مرکزی ایران است که تامین کننده آب شرب حدود پنج میلیون نفر از ساکنان سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال‌و‌بختیاری است. کاهش قابل توجه بارندگی و نقصان آب ورودی به سد زاینده‌رود طی سال آبی جاری، مشکلات فراوانی را بهمراه داشته است. برای مدیریت شرایط اضطراری حوضه آبریز زاینده‌رود، کار گروه ملی سازگاری با کم‌آبی و شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده‌رود برنامه انضباقی را برای کنترل برداشت آب و صرفه‌جویی در مصارف آب شرب، صنعت و کشاورزی را تصویب و ابلاغ کرده‌ است. در حال حاضر خروجی از سد تنظیمی 24 متر مکعب بر ثانیه است که 12 تا 13  مترمکعب آن  در سد چم آسمان برای مصارف شرب و صنعت دریافت می شود و حدود 10 تا 12  مترمکعب بر ثانیه در مسیر جریان رودخانه از سد زاینده‌رود تا چم‌آسمان برای مصارف باغات استان‌های اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری از آن کسر می شود.

در پایان بازدید، معاون آب و آبفای وزارت نیرو بر اجرای تصمیمات اخیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی و شورای هماهنگی حوضه‌ آبریز زاینده‌رود، مبنی بر برداشت سهمیه‌بندی شده برای باغات در استان، صنعت و شرب تاکید نمود. وی تصریح کرد که مسئولیت اجرای این تصمیمات در هر استان با کارگروه استانی سازگاری با کم‌آبی به ریاست استاندار می‌باشد.

 

 

کد خبر: 29150
  تاریخ خبر : 1397/04/13
 کارشناس
 610