سه‌شنبه, 28 مهر 1405
مشروح خبر :: مدیریت مشارکتی منابع آب در شمیرانات؛ گامی مؤثر در صیانت از منابع آبی و تقویت همکاری‌های محلی

مدیریت مشارکتی منابع آب در شمیرانات؛ گامی مؤثر در صیانت از منابع آبی و تقویت همکاری‌های محلی

نشست مدیریت مشارکتی منابع آب در حوضه آبریز سد لتیان با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه‌ای استان تهران، دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های محلی شهرستان شمیرانات برگزار شد و ظرفیت‌های همکاری مشترک در حفاظت از منابع آب و ساماندهی بهره‌برداری از رودخانه‌ها و انهار کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران، نشست مدیریت مشارکتی منابع آب در حوضه آبریز سد لتیان، با محوریت بررسی ظرفیت‌های تعاونی‌های روستایی و تشکل‌های محلی بخش رودبار قصران و لواسانات، با حضور نمایندگان شرکت آب منطقه‌ای استان تهران، سازمان تعاون روستایی، جهاد کشاورزی و نمایندگان تعاونی‌های روستایی شهرستان شمیرانات برگزار شد.

در این نشست، راهکارهای توسعه مشارکت بهره‌برداران محلی در مدیریت منابع آب، ساماندهی انهار کشاورزی، ارتقای بهره‌ وری مصرف آب و استفاده از ظرفیت تشکل‌های روستایی برای حفاظت از منابع آب سطحی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

عابدی، رئیس گروه آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای استان تهران، در این نشست با اشاره به اهمیت مدیریت مشارکتی منابع آب، بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت تعاونی‌های روستایی، کشاورزان و بهره‌برداران محلی در حفاظت و بهره‌برداری اصولی از منابع آب تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی حوضه آبریز سد لتیان در تأمین آب شرب تهران، مدیریت یکپارچه منابع آب و تقویت همکاری میان دستگاه‌های اجرایی و جوامع محلی را از الزامات صیانت از منابع آبی دانست و بر ضرورت ساماندهی برداشت‌ها و جلوگیری از بهره‌برداری‌های غیرمجاز تأکید کرد.

در ادامه این نشست، موضوع واگذاری برخی امور مرتبط با بهره‌برداری و نگهداری انهار کشاورزی به تشکل‌های محلی در چارچوب ضوابط قانونی و با نظارت دستگاه‌های مسئول بررسی شد.

همچنین مقرر شد نشست‌های تخصصی با مشارکت نمایندگان بخش کشاورزی، تعاونی‌های روستایی و بهره‌برداران محلی استمرار یابد و زمینه تشکیل و تقویت گروه‌های هم‌آب‌بر با هدف افزایش مشارکت ذی‌نفعان در مدیریت منابع آب فراهم شود.
گفتنی است توسعه مدیریت مشارکتی در حوضه‌های آبریز، از رویکردهای مؤثر در ارتقای بهره‌وری آب، کاهش تعارضات بهره‌برداری و تقویت مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حفاظت از منابع آبی به شمار می‌رود.

کد خبر: 155221
  تاریخ خبر : 1405/07/28
  آخرین به‌روزرسانی : 1405/07/28
 شیخ الاسلامی
 26