سه‌شنبه, 24 شهریور 1405
مشروح خبر :: تاجرای هشت‌ساله طرح «داناب» در استان مرکزی با هدف تربیت سفیران آب و سرمایه‌گذاری بر نسل آینده

تاجرای هشت‌ساله طرح «داناب» در استان مرکزی با هدف تربیت سفیران آب و سرمایه‌گذاری بر نسل آینده

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در آیین اختتامیه طرح داناب و جشنواره نوجوان خوارزمی، ارتقای نگرش دانش‌آموزان و تبدیل آنان به شهروندانی مسئول و آگاه در حوزه منابع آب را ضرورتی راهبردی خواند و بر استمرار برنامه‌های فرهنگی و مهارت‌محور برای صیانت پایدار از منابع آبی تأکید کرد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، حسین اسدی در آیین اختتامیه طرح دانش‌آموزی نجات آب «داناب» و دوازدهمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی، با اشاره به اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه آب اظهار داشت: طرح داناب با هدف ارتقای دانش و نگرش دانش‌آموزان نسبت به آب و تربیت نسلی آگاه، مسئولیت‌پذیر و توانمند برای صیانت از منابع آب اجرا می‌شود؛ چراکه امروز بیش از هر زمان دیگری به نسلی نیاز داریم که منابع آب را به‌عنوان یک سرمایه ملی بشناسد و در قبال حفظ آن برای نسل‌های آینده احساس مسئولیت کند.

وی با اشاره به پیوند این دو رویداد علمی و فرهنگی افزود: دوازدهمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی با هدف شناسایی، پرورش و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان برگزار شده و طرح داناب نیز در همین مسیر، زمینه آشنایی نوجوانان را با مسائل و چالش‌های منابع آب و نقش آنان در حفاظت از این سرمایه حیاتی فراهم کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به استمرار تعامل مؤثر با نهاد تعلیم و تربیت استان گفت: استان مرکزی هشت سال است که میزبان این برنامه مشترک است و تداوم آن، حاصل تعامل و همکاری نزدیک شرکت آب منطقه‌ای و اداره‌کل آموزش و پرورش در مسیر فرهنگ‌سازی و آموزش نسل آینده به شمار می‌رود.

اسدی در تشریح سرفصل‌های آموزشی این طرح تصریح کرد: در قالب این برنامه، دانش‌آموزان علاوه بر حضور در جشنواره و فعالیت‌های آموزشی، با موضوعات مهمی همچون آب، فرونشست زمین، ارزش اقتصادی آب، محیط زیست، پساب، مصرف صحیح آب و مدیریت سیلاب آشنا می‌شوند و تلاش بر این است که نگاه آنان از یک مصرف‌کننده صرف به یک شهروند آگاه و مسئول در قبال منابع آب ارتقا یابد.

وی ارتقای نگرش جامعه را از دستاوردهای این برنامه برشمرد و یادآور شد: یکی از اهداف اصلی ما تربیت سفیران آب از میان دانش‌آموزان شرکت‌کننده است تا بتوانند پیام حفاظت و الگوی صحیح مصرف را به درون خانواده‌ها و بستر جامعه منتقل کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به ظرفیت بالای دانش‌آموزان استان در حوزه ایده‌پردازی و ساخت محصولات خلاقانه بیان کرد: یکی از دست‌سازه‌های دانش‌آموزی که در دوره‌های پیشین این جشنواره تولید شده بود، در نمایشگاه صنعت آب استان به نمایش درآمد و مورد توجه بازدیدکنندگان و مسئولان کشورهای مختلف قرار گرفت و حتی پیشنهادهایی برای حضور این دانش‌آموز در خارج از کشور مطرح شد.

وی این رخداد را گواهی بر ظرفیت کم‌نظیر نسل نوجوان دانست و اظهار داشت: ممانعت از مهاجرت نخبگان رویکردی اساسی است، اما در کنار آن باید زمینه‌ای فراهم سازیم تا استعدادهای دانش‌آموزان در داخل کشور شکوفا شده و توانمندی‌های آنان در مقیاس ملی و بین‌المللی دیده شود.

اسدی به تنوع حوزه‌های رقابتی جشنواره نوجوان خوارزمی اشاره کرد و گفت: برگزاری این جشنواره در ۱۳ محور از جمله ریاضیات، هوش مصنوعی، هنر، ادبیات و زبان‌های خارجی، افزون بر شناسایی استعدادها، بستری ارزشمند برای آموزش‌های تخصصی، تعامل فکری و مهارت‌افزایی دانش‌آموزان پدید آورده است.

وی با تأکید بر نقش بنیادین نسل نو در حکمرانی آینده آب خاطرنشان ساخت: دانش‌آموزان امروز، تصمیم‌سازان و مدیران آینده کشور هستند و زاویه دید و شیوه مواجهه آنان با مقوله آب، تأثیری مستقیم بر آینده منابع آبی بر جای خواهد گذاشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی هدف غایی این اقدامات را توانمندسازی ساختاری نسل جدید خواند و یادآور شد: رسالت بنیادین طرح داناب، تربیت نسلی است که در آینده بتواند با شناخت جامع از فرآیندهای چرخه آب اعم از استحصال، تأمین، انتقال، مصرف و صیانت از منابع سطحی و زیرزمینی، تصمیم‌های بهینه‌تری اتخاذ کند.

اسدی در پایان تأکید کرد: اقدامات فرهنگی و آموزشی در بخش آب حرکتی مقطعی تلقی نمی‌شود، بلکه سرمایه‌گذاری بلندمدت و پایداری است که ثمره آن تحقق جامعه‌ای آگاه، متعهد و پیشگام در مدیریت پایدار منابع آب خواهد بود.

کد خبر: 153948
  تاریخ خبر : 1405/06/24
  آخرین به‌روزرسانی : 1405/06/24
 کمال آبادی
 22