چهارشنبه, 3 اردیبهشت 1404
مشروح خبر :: کاهش ۲۹.۵ درصدی بارندگی در کرمان و ضرورت مدیریت منابع آبی

در جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی مطرح شد:

کاهش ۲۹.۵ درصدی بارندگی در کرمان و ضرورت مدیریت منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان از کاهش ۲۹.۵ درصدی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت خبر داد و اعلام کرد که تنها ۲۴.۱۳ درصد ظرفیت سدهای استان پر است. وی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و انرژی اشاره کرد و از نیاز ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی برای اجرای طرح انتقال آب دریای عمان خبر داد. همچنین با تأکید بر ایمن‌سازی ۳۴۱ نقطه حادثه‌خیز در استان، خواستار همکاری دستگاه‌های اجرایی در اجرای الزامات برنامه هفتم توسعه برای مدیریت منابع آبی شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کرمان، حمید علیدادی سلیمانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت در جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی که با حضور دستگاه‌های وظیفه‌مند برگزار شد، گفت: بارندگی در سال جاری تاکنون ۶۶ میلیمتر بوده است که نسبت به میانگین بلند مدت که ۹۳.۷ میلیمتر می‌باشد ۲۹.۵ درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در سدهای استان کرمان ۱۳۷.۳۸ میلیون مترمکعب آب وجود دارد که معادل ۲۴.۱۳ درصد حجم سدها می‌باشد. علیدادی سلیمانی گفت: سدهای جیرفت ۳۰.۶۴ درصد، تنگوئیه سیرجان ۸.۱۰ درصد، شهید سلیمانی بافت ۲۵.۴۵ درصد، نساء بم ۱۵.۱۰ درصد در حال حاضر آب دارند. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان با اشاره به فرصت‌های بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در استان گفت: طرح گردشگری سد جیرفت در مرحله اول به ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیاز دارد و می‌تواند به یک جاذبه گردشگری مناسب در استان تبدیل شود، همچنین طرح گردشگری سد بافت نیز یک فرصت سرمایه‌گذاری مناسب است و قابلیت جذب ۱ هزار میلیارد تومان سرمایه را دارد.

وی همچنین به طرح نیروگاه برقآبی ۴ مگاواتی سد نساء برای تولید انرژی پاک اشاره کرد و گفت: این طرح نیز برای اجرا به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

علیدادی سلیمانی اظهار کرد: طرح بزرگ انتقال آب دریای عمان نیز می‌تواند آب شرب ۶ شهرستان جنوبی و صنعت استان را تامین نماید و به حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و در این خصوص پیشنهادهایی هم واصل شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان همچنین با درخواست تعیین تکلیف نقاط حادثه‌خیز و سازه‌های تقاطعی بحرانی با رودخانه‌ها در استان کرمان گفت: در استان کرمان ۳۴۱ نقطه حادثه‌خیز در استان کرمان وجود دارد که ۲۷۸ مورد مربوط به پل‌ها، ۴۳ مورد آب‌نما، ۱۰ مورد بند آبخیزداری، ۴ مورد بافت مسکونی، ۱ مورد خط انتقال و ۵ مورد مربوط به سایر سازه‌ها است و دستگاه‌های متولی بایستی با نظارت شرکت آب منطقه‌ای کرمان نسبت به اصلاح موارد اقدام نمایند.

علیدادی سلیمانی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های برنامه هفتم پیشرفت گفت: بر اساس بند الف ماده ۴۰ این برنامه دستگاه های اجرایی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و نیروهای مسلح مکلفند با همکاری وزارت نیرو در سال اول اجرای برنامه تمامی منابع آبی در اختیار خود را به ابزار اندازه گیری هوشمند استاندارد تحت پایش این وزارتخانه، مجهز و مصارف آب خود را در سقف مجاز اعلامی وزارت مذکور تنظیم کنند.

وی تصریح کرد: همچنین بر اساس بند ب ماده ۴۰ برنامه هفتم پیشرفت آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در صورت وجود آب جایگزین به تشخیص وزارت نیرو، در کلیه اماکن عمومی و دولتی ممنوع است و در این خصوص بایستی شهرداری‌ها اقدامات لازم را انجام دهند. 

علیدادی سلیمانی به عملکرد شرکت آب منطقه‌ای کرمان اشاره کرد و اظهار داشت: در سال جاری ۱۵۰۰ دستگاه کنتور نصب شده است و بیش از ۲۰۰۰ پروانه چاه‌های کشاورزی اصلاح و تعدیل شده است. وی تاکید کرد: شرکت آب منطقه‌ای به صورت جدی با چاه‌های غیرمجاز برخورد می‌کند و در این خصوص در سال جاری ۸۰۰ چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده است.

کد خبر: 80776
  تاریخ خبر : 1404/01/01
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/01/01
 مهران ملامحمدی
 123