چهارشنبه, 24 بهمن 1403
مشروح خبر :: مبادلات رسمی بازار آب یزد آغاز شد

مبادلات رسمی بازار آب یزد آغاز شد

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد از آغاز رسمی مبادلات بازار آب یزد به حجم 30 هزار مترمکعب خبر داد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد، جواد محجوبی مدیر‌عامل این شرکت با اعلام این خبر گفت: تاکنون ۳۰ هزار مترمکعب آب در این بازار در دو گروه کشاورزی به کشاورزی و کشاورزی به صنعت با حجم ۳۰ هزار مترمکعب مبادله شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۹۳ هزار مترمکعب آماده مبادله موقت در بازار آب است، افزود: ۴۳ هزار مترمکعب دیگر نیز تا پایان دی‌ماه به ذخیره مبادلاتی بازار آب یزد افزوده خواهد شد.

 رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد تصریح کرد: باتوجه به ذخیره ۱۰ درصدی آب به نفع آبخوان در هر مبادله در بازار آب یزد، تاکنون هزاران مترمکعب آب به نفع سفره‌های زیرزمینی در دشت یزد اردکان ذخیره شده است.

محجوبی همچنین خاطر نشان کرد: انتظار می‌رود با توجه به تسهیلگری اجتماعی کارگزار بازار آب و ارائه مشاوره از سوی کلینیک بهره‌وری آب در این بازار به بهره‌برداران آب برای بهینه‌سازی مصرف، این میزان تا ۵۰۰ هزار مترمکعب تا پایان امسال افزایش یابد.

وی با بیان اینکه نحوه قیمت گذاری بر روی آب مبادلاتی در بازار آب یزد بر مبنای میزان، کیفیت و همچنین مقصد آب به بخش کشاورزی و صنعت است، گفت:  کشف علمی قیمت اجاره آب و افزایش ارزش آب در دشت یزد اردکان از دستاوردهای ‌اقتصادی بازار آب است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد بازار آب یزد را یک تجربه موفق مدیریت مشارکتی آب دانست و افزود: میزان آب مبادلاتی در بازار آب یزد از طریق بهینه‌سازی مصرف و بهره‌وری آب در سال آبی آینده به ۱درصد مصرف کنونی آب در دشت یزد_اردکان افزایش می‌‎یابد.

وی هدف‌گذاری بازار آب یزد در میان مدت را ورود ۱۰ درصد از آب مصرفی در دشت یزد اردکان به این بازار دانست که با ادامه حمایت شرکت مدیریت منابع آب ایران، و سایر دستگاه‌های مربوطه و همچنین مشارکت موثر بهره‌برداران آب و با تسهیلگری اجتماعی و زیست محیطی بازار آب یزد و ارائه مشاوره‌های فنی و تجاری به بهره‌برداران آب برای تغییر روش‌های آبیاری در این بازار امکان‌پذیر خواهد شد.

کد خبر: 79258
  تاریخ خبر : 1403/10/23
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/10/23
 روابط عمومی
 179