مدیر دفتر مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان عنوان کرد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، علیرضا شکیبائی مدیر دفتر هیئت مدیره و مدیر دفتر مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان در نشست بحران آب، بحران هزارۀ سوم که همزمان با معرفی کتاب تاریخ آب و آبیاری استان کرمان نوشتۀ محمد برشان (از همکاران بازنشسته شرکت آب منطقهای کرمان) که در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، بیان کرد: بیش از ۹۴ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است و اکثر دشتهای استان ممنوعه هستند.
وی افزود: برای عبور از این چالش باید از سیستمهای آبیاری مدرن و همچنین اصلاح الگوی کشت استفاده کرد.
شکیبائی با بیان اینکه ضروری است به ارزش اقتصادی آب در استان توجه شود و کشاورز با توجه به این موضوع آب مصرف کند، گفت: قانون توزیع عادلانه آب مربوط به دهۀ ۶۰ است و ضروری است این قانون بر اساس شرایط جدید اصلاح شود.
وی با تأکید بر اینکه این قانون باید بهروز و براساس پتانسیل آب امروز دوباره نوشته شود، ادامه داد: جهاد کشاورزی در حوزۀ مصرف آب باید کمک نماید و وقتی آب شرب در منطقه وجود ندارد، مایۀ افتخار نیست که از لحاظ باغات رتبۀ دوم یا سوم کشور را داشته باشیم.
شکیبایی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: یکی از مشکلات این موضوع است که قیمت آب واقعی نیست و با توجه به اجرای طرحهای انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان برای شرب و بهداشت، بایستی شهروندان به هزینههای این آب نیز توجه داشته باشند. در ادامه نشست معرفی کتاب تاریخ آب و آبیاری استان کرمان، از نویسنده این کتاب آقای محمد برشان تقدیر شد.
محمد برشان پژوهشگر و مدیر مرکز قنات استان کرمان با ارائۀ گزارشی دربارۀ اهمیت قناتها از دانشگاهیان و مسئولان خواست تا قناتها را دریابند. برشان در این مراسم، دربارۀ اهمیت آب در تاریخ و تمدن سرزمین ایران و فرهنگ شکلگرفته حول قنات نیز توضیحاتی داد و اظهار داشت: بنا به گفتۀ بیشتر مورخان، مبداء قنات کرمان است و قدیمیترین قنات ایران قنات مادین شهداد است.
وی اظهار کرد: استان کرمان به لحاظ تعداد قناتها در ایران هفتم و به لحاظ آبدهی قناتها سوم است. مدیر مرکز قنات استان کرمان افزود: ما در استان سه قنات ثبتجهانی نیز داریم و این، افتخار بزرگی است که قنات جوپار بهعنوان اولین موزه قنات ایران معرفی میشود.
برشان بیان کرد: در حال حاضر ۱۱ قنات در استان در پروسۀ ثبت ملی است و امیدوارم میراثفرهنگی در این زمینه همکاری کند.
مدیر مرکز قنات استان کرمان در انتها با اشاره به شکلگیری گردشگری قنات تاکید کرد: گردشگری قنات باید حمایت شود تا به جایگاهی برسد که استان به جایگاه نخست در این زمینه برسد.