شنبه, 1 دی 1403
مشروح خبر :: کاهش ذخیره منابع آبی استان مرکزی نگران‌کننده است/ ضرورت مدیریت مصرف در تمامی بخش‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای:

کاهش ذخیره منابع آبی استان مرکزی نگران‌کننده است/ ضرورت مدیریت مصرف در تمامی بخش‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: ذخیره آبی سدها و منابع آب زیرزمینی استان وضعیت مطلوبی ندارد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، حسین اسدی مدیرعامل این شرکت در چهارمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آبی استان اظهار داشت: به یاری خدا ‌و با تلاش‌های صورت گرفته تاکنون در استان با وجود کمبودها، قطعی آب نداشته‌ایم.

اسدی در توضیح وضعیت سد «کمال صالح» بیان کرد: از ۹۵ میلیون مترمکعب حجم سد «کمال صالح» تنها ۲۱ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد، به طوری که از این میزان ۱۰ میلیون متر مکعب آن حجم مرده محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: این در حالیست که نیاز آبی شهر اراک از آب سد «کمال صالح» به طور میانگین سه میلیون مترمکعب در ماه است و این موضوع لزوم اخذ تدابیر جدی را بیش از پیش نمایان می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی بر اجرای مدیریت توأمان آب و برق و استقرار تشکل‌های آب‌بران تأکید کرد و گفت: کسری مخزن تجمعی آبخوان‌های آبرفت استان در حدود ۵.۷ میلیارد مترمکعب است و بیش از ۸۷ درصد این کسری مربوط به چهار دشت کمیجان، زرند، ساوه و اراک است.

اسدی در پایان قطع انشعابات فضای سبز اراک و استفاده از آن جهت شرب به میزان یکصد لیتر در ثانیه، راه‌اندازی پمپ‌های سکوی شناور روی دریاچه سد «کمال صالح» برای امکان استفاده از حجم مرده سد در شرایط اضطراری و اجرای خط انتقال مربوط به ۶ حلقه چاهی که شرکت آب و فاضلاب به صورت تجهیز شده دارد را از مهمترین مصوبات این جلسه دانست.

در ادامه جلسه نادرقلی ابراهیمی نماینده مردم شهرهای اراک، خنداب و کمیجان با اشاره به اهمیت آب در توسعه استان پیگیری خط انتقال آبرسانی از خلیج فارس و حقابه‌های مسلم استان مرکزی از استان‌های همجوار را از مهم‌ترین راهکارها برای حل بلندمدت مسائل آبی دانست.

وی تأکید کرد: مدیریت آب در بخش‌های مختلف شرب صنعت و کشاورزی باید تفکیک و برای هر یک راهکارهای درست تعریف شود.

کد خبر: 76446
  تاریخ خبر : 1403/07/22
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/07/22
 کمال آبادی
 129