پنجشنبه, 17 آبان 1403
مشروح خبر :: تامین ۶۰ درصد آب شرب خرم آباد از ۵ چشمه این شهرستان

درجلسه همفکری جلوگیری از هدررفت چشمه‌های شهرخرم آبادعنوان شد:

تامین ۶۰ درصد آب شرب خرم آباد از ۵ چشمه این شهرستان

درجلسه همفکری جلوگیری از هدررفت چشمه‌های شهرخرم آباد، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان به تشریح آمار آبدهی چشمه‌های داخل شهر پرداخت و 5 چشمه این شهرستان را از منابع اصلی تامین 60 درصد آب خرم آباد دانست.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای لرستان، به منظور تعیین تکلیف آب‌های سطحی شهر خرم آباد، جلسه همفکری جلوگیری از هدر رفت چشمه‌های شهرخرم آباد به ریاست داریوش حسن نژاد مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای و با حضور حیدری، معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان، معاونین و‌ مدیران شرکت آب منطقه‌ای و نمایندگان شهرداری و آب و فاضلاب شهرستان خرم آباد در دفتر مدیر عامل برگزار شد.

در این جلسه، داریوش حسن‌نژاد مدیر عامل شرکت با تشریح آمار آبدهی چشمه‌های داخل شهر اظهار داشت: در حال حاضر ۳ چشمه دائمی و ۲ چشمه فصلی در اختیار داریم که ۶۰ درصد آب شرب شهرستان خرم آباد را تامین می‌کند و برای این منظور مدیریت و بهره برداری از آن‌ها در اختیار آبفای استان قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: سرریز این چشمه‌ها برای حقابه اراضی پایین دست استفاده می‌شود و مازاد آبی وجود ندارد؛ همچنین امکان ذخیره سازی با توجه به شرایط شهر خرم آباد امکان پذیر نیست ولی می‌توان از این سرریزها به صورت گسترده در المان‌های شهری همچون آب نماها، آبشارهای مصنوعی، پل‌های موزیکال، دریاچه‌های مصنوعی و غیره استفاده کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: برای تامین آب شرب پایدار دو سد سراب تلخ با ۲۸ میلیون مترمکعب و سد مخمل‌کوه با تخصیص ۶۰ میلیون مترمکعب (۵۵میلیون مترمکعب برای شرب و ۵ میلیون مترمکعب برای صنعت) در نظر گرفته شده است که با تکمیل و بهره برداری آن‌ها از آب موجود پشت سدها برای آب شرب استفاده خواهد شد.

در ادامه، مهرداد محمدی مدیر منابع آب شهرستان خرم آباد و دبیرجلسه بیان داشت: چشمه‌های داخل شهر به دو دسته فصلی و‌ دائمی تقسیم می‌شوند و برای تامین آب شرب شهر از چشمه‌های دائمی استفاده می‌شود.از سوی دیگر بحث حقابه چشمه‌ها را داریم که باید تصمیم بگیریم این حق آبه‌ها در چه بازه زمانی برای استفاده اراضی پایین دست مدیریت و سرریز شود.

مدیر امور منابع شهرستان خرم آباد تصریح کرد: چشمه‌ها از اردیبهشت تا آذر سرریز مازاد ندارند و آمارها نشان می‌دهند در فصولی که پیک مصرف داریم، آبی برای سرریز نخواهیم داشت اما در فصول غیرپیک مصرف که سرریز چشمه‌ها زیاد است، اوج  برداشت آب برای مصارف کشاورزی از چشمه‌ها و چاه‌ها است که لازم است با همفکری سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، با اجرای راهکارهای اصولی، برداشت آب از چشمه‌ها مدیریت شود.

لازم به ذکر است تا کنون در کل استان ۱۰ هزار و ۲۲۱ دهنه چشمه شناسایی شده و بیشترین چشمه‌ها در شهرستان خرم آباد واقع شده است.

کد خبر: 73343
  تاریخ خبر : 1403/02/05
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/02/05
 روابط عمومی
 117